2021 Amerikan Mutfak Modelleri

Amerikan mutfak modeli çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen bir mutfak tarzıdır. İlk olarak Amerika da kullanılmaya başlandığı için adını buradan almıştır. Açık konsept olarak da biliniyor.

Amerikan Mutfak Modelinin Özellikleri

Odak noktası lavabo ve ada mutfak dediğimiz ekstra alan sağlayan bölümlerdir. Bir de açık konsept olmasıdır.

2021 Amerikan Mutfak Modelleri nasıl acaba?

Standart bazı bölgeler var onların sadece tarzları ve modelleri değişiyor. Bunlar mutfak tezgahını ortalayan ocak ve aspiratörünün yeri ve tabi ki ada mutfak bölümüdür. Şık tarzlara sahip modeller ve ışıklandırmalar ile güzel ve hareketli mutfaklar da var.

Açık Raflı Ada Mutfak Modelleri

Açık raflara sahip olmak biraz yarar bir bir arar sağlayabilir. Öyle ki en çok kullandığınız eşyalarınızı bu bölmelere koyarak kolaylık sağlamış olacaksınız. Bazı adalar da musluk ve lavabo olması tüm işlerinizi orada yapmanızı ve dağınıklığın orada kalmasını sağlıyor. Büyük kolaylık sağlayacaktır.

Amerikan Mutfak Modellerinin Tarzları

  • ​​​​​​ Klasik tarza sahip olanlar ada mutfak bölümünde ince işçilik kullanarak odak noktası haline getirilmiş.
  • Sade beyaz tonlarında ki modeller de zıt renkler kullanılmış. Dolap kapakları ve ada mutfak dolapları beyaz olarak tercih edilmiş. Tezgah siyah ya da farklı ama çarpıcı renkler de tutularak uyum sağlanmış.
  • Koyu tonlarda ki mutfak modellerin de ise dolap kapakları ile ada mutfak dolap ve rafları aynı koyu renk ile öne çıkarılmış. Beyaz tezgah ile de son bir vuruş yapılarak muhteşemlikte son nokta atılmış.
  • Bazı modeller de ise ana odak noktası olarak ada mutfak tercih edilmiş. Ada mutfak dolapları koyu tonlarda vurgulanmış. Pencere çerçeveleri ile aynı renk seçilerek bütünlük sağlanmış.

Amerikan Mutfak Modelinin Diğer Özellikleri İse;

  • ​​​​​​ Büyük çiftlik lavabolarına sahip olmasıdır. Bu lavabo ortada kalan bütün bulaşıkları içine alacak şekilde büyük ve kullanışlı oluyor.
  • ​​​​ Ada mutfak ve lavabo birbirine paralel şekilde yerleştiriliyor.
  • ​​​​​​ Tezgah olarak yapılmış olan ada mutfak masa olarak da kullanılıyor.

Değişen tek şey kendi tarzımıza uygun mutfaklar bulmak olmalı.

Bir cevap yazın