Kaldırım Taşı Nasıl Boyanır?

Kaldırım taşı nasıl boyanır? İnsanların yol ile aralarını ayıran ve insanlara araba çarpmaması için güvenli olarak yürüyebildikleri yükseltiye kaldırım taşı denir. Kaldırım taşı çeşitleri mevcuttur. Bu çeşitler insanın hayatta kaldırımda yürüdüğü zamanlarda konforunu sağlamak için değişir.

Kaldırım Taşı Çeşitleri

  • Küp taşı,
  • Granit küp taşı,
  • Bazalt küp taşı,
  • Arnavut kaldırımı taşı,
  • Granit plak taşı,
  • Granit arnavut kaldırımı,
  • Bergama granit küp taşı.

Bir kaldırım taşı deyip geçmemek gerekir. Kaldırım taşlarının niteliklerine göre birden fazla faydaları mevcuttur.

Kaldırım Taşlarının Faydaları

  • Arnavut kaldırım taşı faydalarından ilki dayanıklı olmasıdır. Ayrıca leke tutmaz. Lastiklerin yaptıkları izleri, araçlardan dökülen çeşitli materyaller, yağ izleri gibi izler kolayca giderilebilir. Arnavut kaldırımlarının tamirlerini yapmak çok basit ve kolaydır.
  • Granit kaldırım taşı faydaları, ısıya dayanıklıdır. Uzun süreli ve aralıklı bakım gerektirmez. Rengi solma yapmaz. Neme ve asite dayanıklıdır. Sağlıklı olduğundan bakteri içermez.

Kaldırım taşları hayatımızda büyük önem kaplamaktadır. Günlük hayatımızda yürüyüp gittiğimiz aslında dikkat etmediğimiz şeylerden biri de kaldırım taşlarıdır. Her gün onlarca yoğun olan yerlerde ise binlerce insanın gelip geçtiği kaldırım taşlarının bir yapım ve boyama aşaması bulunur. Biz gerekli özen ve titizlik göstererek yapım aşamasını bitirdikten sonra boyama aşamasına geçeriz. Boyama işlemini nasıl yaparız sorusunun cevabı aşağıdadır.

Kaldırım Taşını Nasıl Boyuyoruz

Kaldırım taşı nasıl boyanır? sorusunun cevabını verelim. İlk önce taşı hangi renge boyayacağımız belirliyor sonra o renkli boyayı temin ediyoruz. Boya yapılan yüzey güzelce temizliyoruz. Temiz yüzeye uygulanan boya daha kolay ve güzel tutacaktır. Uygulanacak boyayı yüzde beş oranında inceltiyoruz. Rulo fırça ile yapılacaksa rulo fırçayı boya kovasına daldırıp çıkartıyor ve zemine sürmeye başlıyoruz.

Bu aşamada usta olan boyacılarımız hiçbir darbe izi olmadan kaldırım taşlarını boyuyorlar. Eğer boya kompresör ile uygulanacaksa kullanılacak boyayı yüzde on ila on beş arasında inceltiyoruz. Dokunma kuruması bir ila iki saatte gerçekleşen boyanın sert koruması on iki ila on dört saat arasında gerçekleşiyor. Uyguladığımız bu tekniklerin sonra boya zemine çok iyi tutunduğu için güneşten ve dış etkilerden etkilenmiyor. Yüzeyde uzun süreli kalıcılık oluşuyor.

Bir cevap yazın